top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverXavier Verpoorten

Energie-efficiënt wonen: betaalbaar & zinvol

Bijgewerkt op: 19 mei 2023


Bij de bouw van Residentie Steenberg in Vorst-Laakdal hebben we veel aandacht voor kwaliteit en betrokkenheid, maar ook voor duurzaamheid. Samen met de EPB-verslaggever streefde Geenen Bouwprojecten naar een zo laag mogelijk E-peil. Liefst lager dan 20. Missie geslaagd.
EPB-wat? EPB – of Energieprestatie en Binnenklimaat – omvat de eisen voor isolatie, verwarming, ventilatie en hernieuwbare energie in nieuwbouwwoningen en renovaties.


Een lage E-score, alleen maar voordelen

Waarom een laag E-peil essentieel is? Omdat het heel wat voordelen oplevert. Zowel voor jezelf en je portefeuille als jouw omgeving.


Verzekering gewaarborgd wonen

Arbeidsongeschikt of onvrijwillig werkloos en je kan je hypothecaire lening niet meer betalen? Dankzij de gratis verzekering gewaarborgd wonen hoeft u zich geen zorgen te maken.


Goede positie in de verkoop- en verhuurmarkt

Een energiezuinige woning kopen, dat is een goede investering in de toekomst. Van torenhoge energiefacturen is er immers geen sprake. Jouw woning heeft dus een streepje voor. Succes op de huizenmarkt gegarandeerd.


Gezond binnenklimaat

Schone lucht, de juiste luchtvochtigheidsgraad, een constante binnentemperatuur. Ze kunnen veel klachten, zoals hoofdpijn, geïrriteerde ogen of vermoeidheid, voorkomen. Een gezonde woning is dus cruciaal voor je gezondheid en comfort.


Lief voor het milieu

Een lager energieverbruik zorgt voor minder CO2-uitstoot. Zeg volmondig ja tegen een verbeterde luchtkwaliteit door voor een energiezuinige woning te kiezen.


In Residentie Steenberg zit je safe

Kiezen voor een energiezuinig appartement – dat loont dus de moeite. En dat is exact waarom we in Residentie Steenberg in Vorst-Laakdal alles op alles zetten. Een E-peil lager dan 20 is het resultaat.


Hoe? Dankzij:


Condensatieketels

EcoTEC Plus van Vaillant om precies te zijn. Een van de zuinigste op de markt, met een doorstroomwarmtewisselaar die het sanitair water enkel verwarmt op de momenten dat jij het nodig hebt. Bovendien dachten we goed na over de positie van de ketel: zo dicht mogelijk bij alle warmwaterleidingen, zodat er weinig warmte verloren gaat.


Zonnepanelen

Elk appartement heeft zonnepanelen. Hoeveel? Dat is afhankelijk van het EPB-verhaal. Het aantal zonnepanelen is immers zo gekozen dat elk appartement een E-peil lager dan 20 haalt.


Een ventilatiesysteem C+

Een vraaggestuurde ventilatie met een optimaal binnenklimaat als resultaat.

Is er geen behoefte aan luchtzuivering? Dan draait de ventilatie slechts op 10 %. Zo bespaart u elektriciteit. En ook het verwarmingsverbruik ligt lager. Want des te minder lucht het systeem uit de woning zuigt, des te minder buitenlucht er binnenkomt.


Goede isolatie

Een goed geïsoleerde woning heeft een lagere warmtebehoefte. Er moet dus minder verwarmd worden, waardoor het verbruik lager ligt.


EPB-aanvaarde bouwknopen

Voldoende aandacht schenken aan de koude bruggen in de woning, daar gaan we prat op. Want als buiten met binnen in verbinding staat zonder isolatie, gaat er warmte verloren. Bij Geenen Bouwprojecten doen we net dat tikkeltje extra, zodat het EPB-verhaal helemaal klopt.


Benieuwd naar onze energiezuinige & kwaliteitsvolle appartementen in Vorst-Laakdal?82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page