top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverXavier Verpoorten

5 voordelen aan in een appartement wonen

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2022


Residentie Steenberg in Vorst-Laakdal: een plek waar het voor jong en oud aangenaam vertoeven is. Maar waarom zou je kiezen voor een residentie als je ook in een huis zou kunnen verblijven? De 5 voordelen hieronder maken je alvast warm voor wonen in een appartement.
1. Compact wonen

Soms ook te weinig vrije tijd? Herkenbaar voor velen onder ons. Tijd besparen op het onderhoud van uw eigendom, klinkt dan als muziek in de oren. De oplossing: wonen in een appartement, want een kleinere woning zorgt als vanzelfsprekend voor minder poetswerk. Tijd die je kan spenderen aan dingen die je wel graag doet. Al een jaartje ouder of slecht te been? Ook dan is een appartement met alle ruimtes op 1 niveau een voortreffelijke keuze.


2. Gedeelde kosten

Woon je in een appartement, dan worden de kosten van het onderhoud van het gebouw gedeeld door alle eigenaars. En dat is voor jou goedkoper dan het onderhouden van een huis. Vooral als je voor een appartement binnen een project met meerdere wooneenheden kiest. Is er iets stuk? Dan meld je dat gewoon bij de syndicus, die de opvolging van de onderhoudswerken van de gemeenschappelijke ruimtes met veel plezier op zich neemt.


3. Verbonden bewoners

Een warm sociaal contact met je buren, dat gaat net iets vlotter als jullie in hetzelfde gebouw wonen en gemeenschappelijke ruimtes delen. Elkaar vluchtig passeren mondt zo vaker uit in op het gemak een babbeltje slaan. Weg geïsoleerd gevoel dat je soms kan overvallen wanneer je in een huis woont in een omgeving waarin iedereen omwille van de drukte steeds meer op zichzelf leeft. Daarnaast heeft het fijne sociale contact een positief effect op je gevoel van veiligheid. Je bent immers niet alleen in het gebouw. Maar ook als je weg bent, kan je jouw appartement met een gerust hart achterlaten. De buren houden tenslotte een oogje in het zeil.


4. Groene zone

Maar als ik op een appartement woon, mis ik de natuur rondom mij … Wel, dat hoeft niet per se zo te zijn. Want op een groene omgeving wordt tegenwoordig steeds meer ingezet. Heerlijk genieten op jouw privéterras met een drankje in de hand én een blik op bloemen en planten, daarvoor hoef je niet in een huis te wonen. Bovendien houdt de syndicus de gemeenschappelijke tuin tiptop in orde. De groene zone rondom je appartement dient dus louter ter ontspanning.


5. Energie-efficiënt

Energiezuinig en milieuvriendelijk wonen? Dan is een nieuwbouwappartement de juiste keuze, want nieuwe projecten voldoen aan alle energie-eisen. Dat resulteert in een gunstig e-peil, een laag verbruik en dus ook in een lagere energiefactuur. Bovendien krijg je inspraak in de afwerking van het appartement als de werken nog aan de gang zijn en er nog keuzes moeten gemaakt worden. Dé uitgelezen kans om je woning helemaal naar jouw hand te zetten.


Op zoek naar een appartement? Residentie Steenberg in Vorst-Laakdal stipt deze voordelen moeiteloos af. De perfecte thuis voor jou. En het is je van harte gegund.
71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page